Ina van Haaster
“Geen poep op de stoep: op initiatief van Dorpsraad Breezands Belang zijn op elf locaties in het dorp bakken geplaatst. Het iniatief is een succes.”

Geen poep op de stoep: op initiatief van Dorpsraad Breezands Belang zijn op elf locaties in het dorp bakken geplaatst. De bakken zijn voorzien van speciale zakjes waarmee hondenpoep opgeraapt kan worden en die zakjes kan men vervolgens in de bak gooien. De bakken worden regelmatig geleegd. Het initiatief is een succes, volgens Ina van Haaster van Breezands Belang.

Ina: “Hondenpoep zorgt nou eenmaal voor ergernissen. Als dorpsraad hebben we regelmatig overleg met de gemeente en steeds kwam het thema hondenpoep weer terug. Uiteindelijk zijn we gaan kijken hoe we gezamenlijk een oplossing konden bedenken. De gemeente was bereid om de onkosten van de bakken te vergoeden en de bakken regelmatig te legen. Daar staat tegenover dat vrijwilligers de voorraad zakjes aanvullen. Dat klinkt eenvoudig, maar je hebt dus wel een groep betrokken mensen nodig om dit soort initiatieven waar te kunnen maken. Samen kunnen we veel bereiken en iedereen kan een bijdrage leveren, groot of klein. Weet je wat ik vind? Mopperen alleen, daar heeft niemand wat aan. Als dorpsraad brengen we thema’s onder de aandacht bij de gemeente. Vervolgens kijken we samen wat er mogelijk is. De ene keer zijn die mogelijkheden beperkt, terwijl er een andere keer wel ruimte is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van.”

Heeft u een goed idee of oplossing gevonden voor het veranderen van storend gedrag? We denken graag mee! Laat het ons weten via info@voordeeenvoordeander.nl